Damkläder

Damkläder i vår kära stad Stockholm

     


Då det kan vara lite svårt att hitta sajter för enskilda klädbutiker i Stockholm med hjälp av Google tillhandahåller vi här en lista på lite olika butiker där man kan hitta damkläder. Vi utgår ifrån att du kan hitta mängder av H&M-butiker och Åhléns på egen hand så därför finns inte dessa med på listan. Här finns shoppar som säljer kläder i olika prisklasser med en liten presentation av varje. Där gås också igenom ungefär vilken målgrupp kläderna säljs för.

Gina Tricot – Ungefär lika billigt som H&M och väldigt omtyckta damkläder. En som ofta talar sig varm om Gina Tricot är Kenza. Deras kläder är moderna och kvinnliga, många saker är enkla och klassiska och passar utmärkt till vardagen. De vänder sig till en ganska ung målgrupp, kanske under 40 i alla fall? Men då de säljer många basplagg kan de egentligen passa för vem som helst. Har även en webbshop.

Sturegallerian – Här kan man gå omkring och titta på damkläder i många olika butiker. Många annorlunda märken och små boutiquer. Generellt sett en högre prisklass men det finns också sådant som de flesta har råd med. Här har t.ex. Desigual öppnat en egen butik.

Gudrun Sjödén – Finns på Götgatan 44, Regeringsgatan 30 och Stora Nygatan 33 i Stockholm. Intressanta färger och ett miljömedvetet tänkande präglar Gudrun Sjödéns kollektioner. De ligger i en något hög men inte jättehög prisklass. Vill vara till för alla och har 60 plus-modeller på sin hemsida. De blandar lantligt och modernt och blir bara mer och mer omtyckta.

Kjol från Gudrun Sjödén

Snygg kjol från Gudrun Sjödén.


Marimekko – Har egna butiker på Norrmalmstorg 4, Stureplan 6, Skånegatan 71. Färgstarkt mode som bara blir populärare. Ligger på en hyfsat hög prisnivå men inte förfärligt hög. Passar en lite äldre målgrupp, kanske 30+ ?

Marimekko klänning

Detalj av en färgglad klänning från Marimekko. Underbara tyger man knappt kan se sig mätt på.


MQ – Hittas bland annat på Drottninggatan 63, Gallerian, Götgatan 132, Sturegallerian 75 men har många fler butiker i Stockholm (gå till deras officiella hemsida för mer information). Klassiska damkläder med hög kvalitet. Säljer märken som Bondelid, Peak Performance, Levi’s, Björn Borg, sitt eget märke m.fl.

Dea Axelssons – Hittas på Klarabergsgatan 56, Drottninggatan 39 och Kungsgatan 50. Ganska billigt mode med många basplagg. Passar de flesta åldersgrupper men den främsta målgruppen kanske är lite äldre.


Hoppas du här har fått lite tips på var du kan hitta damkläder i Stockholm! If all else fails finns alltid KappAhl, Lindex, H&M och Åhléns. Happy shopping!
Damkläder online Postorder damkläder Damkläder stora storlekar Damkläder på nätet
Damkunderkläder Köpa damkläder Damkläder i Stockholm Snygga damkläder
Billiga damkläder