Damkläder

Postorder damkläder, 7 shoppar vi rekommenderar

     


Att handla damkläder på postorder var förr om åren begränsat till att sitta och bläddra i kataloger. Numera tycker många att det är smidigare att beställa från postorder via nätet. Här recenserar vi de bästa webbshopparna (några finns även i pappersformat!) och avslöjar även tipsen och tricksen som är användbara när man handlar på nätet.

För det första kan man tänka igenom om man är intresserad av billiga damkläder eller om priset kanske inte är så viktigt. En bra grundregel är att även om någonting är billigt så ska det ändå inte se "budget" ut. En nackdel med vissa damkläder man köper på postorder är att de har en viss ”postorderstil”, dvs. det är ett speciellt ”mode” som man bara ser på just lite billigare webbshoppar och i lågpriskataloger. Jag pratar främst om kläder som vill vara något de inte kan vara, troligtvis på grund av priset. Ett exempel är toppar med lite sexig snörning och läderimitation som det är lite ”wannabe fetisch” över. Tricket är att försöka hitta kläder som inte har det stuket. Ett annat bra tips är att kombinera baskläder till en stilfull kombination och piffa till med lite accessoarer.


Bonprix – Relativt ny webbshopp för postorder som snabbt blivit mycket populär. Precis som namnet antyder kan du här hitta damkläder till grymt bra priser. Ibland nästan till för-bra-för-att-vara-sant-priser om man lyckas pricka in någon rea. Kundrecensioner av många varor vilket är till stor hjälp, t.ex. när man ska välja storlek. Ibland finns även en liten film där plagget visas upp. Har själv beställt från Bonprix flera gånger och blivit väldigt nöjd. Lite annorlunda procedur för returer än andra postorderföretag men om man läser instruktionerna så funkar det bra (har själv testat! ;). Jag kan inte hitta något minsta ordervärde, däremot finns en övre gräns (den är dock på flera tusen). Finns även som fysisk katalog.

Ellos – Minimiordervärdet är 200 kronor. Detta kan ställa till problem när man ligger precis under gränsen. Men det finns ett trick! Gå till olika kategorier och klicka på SALE (rea), välj sedan att sortera på pris. Då kan du hitta något för 10 eller 20 kronor. Kategorin ”Hem” brukar vara bra till det. Ellos fungerar till alla åldrar och har ett brett utbud av olika damkläder. De har också ett system med kundrecensioner av artiklar. Finns som katalog.

Nelly – Nelly verkar inte ha något minimiordervärde eller jag hittar det åtminstone inte. Nelly har lite flashigare, lite trendigare och lite dyrare damkläder än de andra postorder butikerna. Men i gengäld saknar de den typiska ”postorderlooken” som jag skrev om ovan. En rolig feature är sektionen ”Shoppa kändislook”. Där kan man se olika röda mattan-bilder på kändisar och sedan finns länkar till plagg som liknar dem som ingår i deras outfit. I like! Precis sådant man vill ha. Frakten är 39 kronor, ibland är den gratis inför t.ex. jul. Nellys kläder är mycket ombloggade.

Smartgirl – Smartgirl säljer damkläder från olika populära märken såsom Vila, Kaffe, Cream, Soya och Only för att nämna några. De har alltid gratis frakt inom Sverige (vilket är ovanligt inom postorder). Ganska allround kläder som passar många olika åldrar och smaker.

Haléns – Minsta ordervärde 200 kronor. Postorder som gäller damkläder, herrkläder, barnkläder och heminredning/möbler.

Zara – Zara är en mycket populära online butik för postorder för damkläder. De har fina, ganska diskreta kläder som passar många smaker. Det enda tråkiga är att det inte finns så mycket kläder inne i webbshoppen.

Gina Tricot – Inget minsta ordervärde! Billiga och snygga kläder, många basplagg och några riktigt speciella grejer. Ganska billig frakt jämfört med många andra sajter för postorder. Dock begränsat utbud för lite äldre damer.


Ett tips är att kolla vilka postorder företag som måste leverera till din folkbokföringsadress (t.ex. Haléns och Bonprix). Detta kan vara opraktiskt ibland om man vill beställa till någon annan eller om man sitter på landet.

Postorder för damkläder är något som alltid har varit populärt men som blivit ännu mer populärt i och med Internet. I framtiden kommer vi nog att se ännu fler webbshoppar poppa upp.
Damkläder online Postorder damkläder Damkläder stora storlekar Damkläder på nätet
Damkunderkläder Köpa damkläder Damkläder i Stockholm Snygga damkläder
Billiga damkläder